Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Χρόνια Πολλά σου Δήμητρα, Χρόνια Πολλά Δημήτρη.



Χρόνια Πολλά σου Δήμητρα,
Χρόνια Πολλά Δημήτρη.
Του Αϊ Δημήτρη η γιορτή Χαρά να σας γεμίζει.
Υγεία, Δύναμη και μια ζωή, πολύ πετυχημένη.
Το περιβόλι της βιωτής ολάνθιστο να μένει,
και αγάπη να μοιράζεστε με συγγενείς και φίλους.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ούτε αριστερά μήτε δεξιά, όλοι μαζί Ελληνικά και μονιασμένα.

Ούτε αριστερά μήτε δεξιά, όλοι μαζί Ελληνικά και μονιασμένα.

Όλη η κατάσταση πονά, το πλήθος υποφέρει,
νέες και νέοι άνεργοι, το " αύριο " τι θα φέρει;

Είναι προβλήματα πολλά, βουνό έχουνε γίνει,
κι όποιος την χώρα κυβερνά, μια λύση να προτείνει.

Όλοι στα εύκολα κοιτούν, να αρπάζουν μόνο ξέρουν
απ' τον λαό, τον πόπολο,
τους πλούσιους δεν γνωρίζουν.

Φτάνει πια βαρέθηκα και θέλω να σκεφτείτε
γαϊδάρων δυο, τα άχυρα, την μοιρασιά να βρείτε.

Το χρήμα το μοιράσατε άδικα και το ξέρω,
και τώρα που πληρώνουμε,
πάλι μας αδικείτε.


Εστιαστείτε Φίλοι μου καλοί, στο πρόβλημα και μόνον,
γιατί περνάει ο Καιρός και προκοπή δεν έχει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιός έβλαψε την χώρα,
γνωρίζουμε ποιος κυβερνά
και ξέρουμε τι θέλει.

Καλά το υποθέτουμε, την διάδοχη παρέα,
όπου έρχεται με δύναμη κι αέρα στα πανιά της.

Μα τι καλά θα ήτανε την χώρα μας μια μέρα,
να κυβερνούσαν τάχατες γνήσιοι Πατριώτες; 


Αφήνω την κάθε μια μαϊμού, να κάνει ότι θέλει
γιατί δεν ευκαιρώ τους άλλους να κοιτάζω.

Έχω πολύ δουλεία, για να ανατείλει ο ήλιος
και να φάνουν οι άσχετοι που κυβερνούν τις χώρες
και υπηρετούν συμφέροντα, του χρήματος και μόνο.

Θέλω πολύ να φύγουνε, να δω μιαν άσπρη μέρα,
θέλω να ονειρεύομαι τον κόσμο που θα κτίσω.

Να είναι όλοι Δυνατοί, ευτυχισμένοι, εργατικοί,
δίκαιοι και ηθικοί, να είναι μονιασμένοι.

Ιωάννης ό Φίλος <2013-10>

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα 2-0 Λιχτενστάιν

Παιανία... 11 εκατομμυρίων ευρώ! €€€ Βαρδινογιάννης €€€

Η ΕΠΟ και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έδωσαν τα χέρια για την χρησιμοποίηση της Παιανίας ως προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων. Αν και δεν πρόθυμος να πουλήσει τις εγκαταστάσεις αλλά να τις νοικιάσει, ο Γ. Βαρδινογιάννης άλλαξε γνώμη με την προσφορά 11 εκατ. ευρώ της ΕΠΟ που δεν συμφωνούσαν απόλυτα με τις απαιτήσεις του... Σύμφωνα με την εφημερίδα το "GOAL" η ΕΠΟ συμφώνησε με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας τις οποίες θα αγοράσει προκειμένου να στεγάσει εκεί το αθλητικό κέντρο των εθνικών ομάδων που τώρα στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά... περισσότερα »

Αήττητο φρούριο εδώ και 5 χρόνια!

Φρούριο το "Καραϊσκάκης" για την Εθνική που δεν έχει χάσει στα τελευταία 15 ματς που έχει δώσει εκεί. Εξαιρετική επίδοση στα επίσημα με 8 νίκες σε 10 αγώνες. Το ρεκόρ του Καρνέζη.... Ο Φερνάντο Σάντος ήθελε μια μόνιμη έδρα για την Εθνική και επέλεξε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μια επιλογή που τον δικαιώνει απόλυτα καθώς επί των ημερών του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει χάσει παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο. Μάλιστα στα επίσημα παιχνίδια του Πορτογάλου, η Ελλάδα έχει νικήσει τα 8 από τα 10 εκεί, ενώ συνολικά είναι για 13 σερί ματς αήττητη. Αριθμός που ανεβαίνει στα 15 α... περισσότερα »

21+11 χώρες που πάνε Βραζιλία!

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ποιες είναι οι 21 ομάδες που έχουν προκριθεί και ποιες 22 διεκδικούν τα τελευταία 11 εισιτήρια μέσω μπαράζ.... Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη έρχεται το επόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία και πέραν της διοργανώτριας χώρας, άλλες 20 έχουν πάρει θέση. Απομένουν 11 εισιτήρια για να ολοκληρωθεί το παζλ, τα οποία τα διεκδικούν μέσω μπαράζ 22 ομάδες. Τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου όπου σε Ουρουγουάη και Νέα Ζηλανδία θα σφραγιστούν οι δύο τελευταίες συμμετοχές. Ήδη στην Αφρική έχουν γίνει τα πρώτα παιχ... περισσότερα »

Ελλάδα 2-0 Λιχτενστάιν

Με γκολ των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της επικρατώντας με 2-0 του Λιχτενστάιν και πλέον μέσω του μπαράζ θα προσπαθήσει να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Θετικό ντεμπούτο στην ανδρών για τον Σάμαρη.... Μέσω της διαδικασίας των μπαράζ θα προσπαθήσει η Εθνική μας ομάδα να βρεθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με γκολ των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη έκανε το καθήκον του επικρατώντας με 2-0 του Λιχτενστάιν, όμως κατέλαβε την δεύτερη θέση στον όμιλο μετά τη νίκη της Βοσνίας στη Λιθουανία με 1-0. Έτσι η Ε... περισσότερα »

Εμπορικό Κέντρο με φαρμακείο 2700 ετών στην Καβάλα

Φούλαρέ το!

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θα καλύψει το κόστος για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προφανώς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Motor Oil που ακυρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο αλλά και για την δωρεάν παραχώρηση της ψηφιακής άδειας για το Star και το Mega... Στους Ιταλούς μπορεί να πεις «ΟΧΙ», στον Βαρδινογιάννη αποκλείεται. Υποθέτω πως τα καύσιμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τα καλύψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Είχε κι αυτός τα «τυχερά» του την χρονιά που πέρασε. Ο κ. Βαρδινογιάννης σκοπεύει να καλύψει ... περισσότερα »

Πώς η Ελλάδα «έσωσε» το… ευρώ!

Σχεδόν τριάμισι χρόνια πέρασαν για να μάθουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, όσα πολλοί υποψιαζόμασταν. Ότι η ελληνική οικονομία, *αλλά και η κοινωνία θυσιάστηκαν το 2010 για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ.* Ότι το πρόγραμμα διάσωσης που υπογράφηκε τον Μάιο του ίδιου έτους δεν είχε ως αφετηρία την αλληλεγγύη των εταίρων μας... , αλλά την προστασία των τραπεζών τους. Ότι εσκεμμένα απέφυγαν να... επιβαρύνουν τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους, *καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα που ήξεραν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα.* Τώρα όμως όλα ήρθαν στο φως, χάρη ... περισσότερα »

Εμπορικό Κέντρο με φαρμακείο 2700 ετών στην Καβάλα

Εμπορικό Κέντρο ηλικίας 2.700 περίπου ετών ανακαλύφτηκε στην Αρχαία Άργιλο κοντά στην Καβάλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mail, η στοά ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έχουν ήδη αναγνωριστεί καταστήματα: ένα αρτοποιείο, ένα ελαιοπωλείο και κατά πάσα πιθανότητα ένα φαρμακείο. Υπεύθυνοι των ανασκαφών είναι ο Καναδός καθηγητής ... Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Ζαν Περό και ο αρχαιολόγος κ. Ζήσης Μπόνιας προϊστάμενος της ΙΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας. Η αρχαία Άργιλος βρίσκεται 4 χλμ. δυτικά των εκβολών του ποταμού Στρυμόνα, σε ... περισσότερα »

Να ‘τοι…πετιούνται!

Να ‘τοι…πετιούνται!

**Του *Θανάση Νικολαΐδη* * * ΠΟΙΟΙ άλλοι σκάνε μύτη απ’ τις κρύπτες, με την κατάργηση των μνημονίων; Απ’ το πρώτο βράδυ των πανηγυρισμών (με τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό) ξεπροβάλλουν, με το σχέδιο στο χέρι, επαγγελματίες άλωσης του Κράτους και ανάλωσης του δημοσίου χρήματος. Πριν ακουμπήσουν στο τραπέζι το δανεικό μας χρήμα οι δανειστές, έχουν εκπονηθεί τα σχέδια (των…λαμογιών), τρέχουν τα σάλια τους και κινούνται οι κάτω σιαγόνες. ΕΠΑΝΙΔΡΥΟΝΤΑΙ καταργημένοι φορείς (π.χ. αποξήρανσης της λ. Κωπαΐδας), με τα συμβούλια, τους....... προέδρους και τα μέλη, με υπερωρίες και εκτός έδρας.... περισσότερα »

Είναι κεντροαριστεροί και δεν έχει σημα

**Σημειώνει ο *Δημήτρης Γιαννακόπουλος* Είναι σαν να λειτούργησε ξανά το ξυπνητήρι της λεγόμενης κεντροαριστεράς στην χώρα μας και να κουδούνισε για την αφύπνισή τους. Πράγματι, μοιάζει να ξυπνούν για να διαπιστώσουν πως όχι μόνον βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι με την λεγόμενη κεντροδεξιά, αλλά πως είναι τόσο σφιχταγκαλιασμένοι πλέον μαζί της που απαιτείται μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για να… διαχωριστούν! Και έτσι αρχίζουν οι σπασμωδικές κινήσεις για «ξεκόλλημα» των δύο στην αρχή συγκοινωνούντων δοχείων και κατόπιν .......... κολλητών παραγόντων της ύστερης μεταπολίτευσης στην Ελλάδα... περισσότερα »

Κεντροαριστερά: Χρειάζεται εκτός από διακηρύξεις και τολμη

***Του Πέτρου Τρουπιώτη* * * Διάβασα, με αρκετή προσοχή είναι η αλήθεια, το κείμενο των 58 με το οποίο καλούν σε ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Θέλω κατ αρχήν να πω ως γενικό σχόλιο ότι δεν εντυπωσιάστηκα . Και δεν εντυπωσιάστηκα από το κείμενο των «προσωπικοτήτων» , όπως τραφούν οι εφημερίδες, γιατί δεν περιείχε κάτι καινούργιο, κάτι που να δείχνει το αύριο, κάτι που να μπορεί να πει κάνεις ότι υπάρχουν πρόσωπα που.......αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει στην κοινωνία. Παράλληλα δεν εντυπωσιάστηκα, γιατί περίμενα ένα κείμενο χωρίς βερμπαλισμούς, χωρίς φράσεις κλισέ, χωρίς δι... περισσότερα »

Στα παλιά λεωφορεία...

* Γράφει ο Σχολιαστής* Παλιά τα λεωφορεία είχαν δυο πόρτες. Από την πίσω έμπαινες, για να πληρώσεις τον εισπράκτορα και από την εμπρός έβγαινες. Όσοι έμπαιναν από την αφετηρία εξασφάλιζαν μια θέση καθημένου. Από τις στάσεις επιβιβαζόντουσαν οι όρθιοι. Όσοι έμπαιναν πρώτοι έπιαναν το χώρο από την μέση μέχρι την έξοδο και απολάμβαναν την ......άνεση και την ευάερη μετακίνηση. Από την μέση και πίσω στριμωχνόντουσαν οι επιβάτες και πιεζοντουσαν να χωρέσουν όλο και περισσότεροι για να εξυπηρετηθούν. Όταν το πράγμα έφτανε στο μη περαιτέρω, ως από μηχανής θεός, ο εισπράκτορας έβαζε μια φωνή... περισσότερα »

τροϊκόθερμο (όπως, αερόθερμο)

*με εγχώρια πυρηνικά καύσιμα, ήτοι ελαιοπυρήνα για μαγκάλια*

Φαίνονται μ@λ@κες στη Βουλή; (Video)

Απ’ ότι φαίνεται αυτό πιστεύει ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ακούστηκε να λέει «...λοιπόν τώρα ναι! Φαινόμαστε μαλάκες να πούμε». Ο κ. Τζαμτζής είχε............ επιφορτιστεί με τη διαδικασία της διεξαγωγής της ψηφοφορίας και στο βίντεο κάθεται δίπλα από την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο ύψος του Προεδρείου της Βουλής. Τα σχόλια δικά σας...

Το πρώτο άρθρο Μιχαλολιάκου μέσα από τη φυλακή

Με τίτλο «δε μας φοβίζει ούτε η λάσπη ούτε τα σίδερά τους» και με μια φράση του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος στέλνει μήνυμα, μέσω άρθρου, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το άρθρο του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής «ανέβηκε» το μεσημέρι της Τετάρτης στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ξεκινάει με τη φράση του Σολζενίτσιν: «Έχετε στην εξουσία σας τους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που θα τους πάρετε τα πάντα. Όμως από την.... στιγμή που θα τους αφήσετε χωρίς τίποτε, τότε δεν έχετε τίποτε. Είναι ελεύθεροι». Ο αρχηγός τη... περισσότερα »

Η αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη ''φουκαριάρα μαμά'' Στουρνάρα

*Αφίσα για... συμπαράσταση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τύπωσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ με... τίτλο "για τη Μανούλα και την Πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα ρε Γαμώτο...!".* Χαριτολογώντας με βάση γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν, τη φράση που είπε η Βούλα Πατουλίδου όταν κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και καυτηριάζοντας την αποστροφή του υπουργού Οικονομικών για τη.... σύνταξη της μητέρας και της πεθεράς του, η ΠΟΕ ΟΤΑ κυκλοφόρησε μια ασυνήθιστη αφίσα. *Γράφει επάνω η αφίσα: Για τη μανούλα και την πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα ρε γαμώτο!».Η αφίσα κυκλοφορεί ήδη ευρέως στο διαδίκτυο κ... περισσότερα »

Αβραμόπουλος: «Προσφορά» και όχι «χορηγία» τα καύσιμα στη παρέλαση

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το «βάπτισμα» της προσφοράς καυσίμων στη στρατιωτική παρέλαση ως «χορηγία». Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται για χορηγία, αλλά για προσφορά, ενώ τόνισε: «Μακάρι να υπήρχαν και να υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες να κάνουν παρόμοιες προσφορές, όχι μόνο για τις ..... Ειδικές Δυνάμεις, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έχει η Ελλάδα». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως η απόφαση να πραγματοποιηθεί η παρέλαση με στρατιωτικά οχήματα ήταν δική του απόφαση και ευθύνη και δεν θα λογοδοτήσει σε κανένα... περισσότερα »

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για την παραγραφή ή μη των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα συγγενικών του προσώπων. Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, με έγγραφο του προς το ........... Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επίλυσει το καυτό θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου) το επίμαχο Συμβούλιο του Ανωτάτου Διακστηρίου. Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης ... περισσότερα »

Τι λένε οι μάρτρυρες για τα "όπλα" της Χρυσής Ατγής

Σε σύγχυση βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές για τους χώρους εκπαίδευσης και το κρυμμένο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής περίπου έναν μήνα μετά τη δολοφονία του *Παύλου Φύσσα.* Από τις πληροφορίες και κυρίως τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν έχουν προκύψει καταλυτικά στοιχεία για τον εντοπισμό του οπλοστασίου του ακροδεξιού μορφώματος. Αξιωματούχοι μιλούν για *«ασαφείς ή αντικρουόμενες............* * αναφορές που δεν υποβοηθούν στην ανεύρεση των όπλων της οργάνωσης ούτε αποσαφηνίζουν σε ποιο σημείο ακριβώς γινόταν η εκπαίδευση με τα όπλα».* Οι αστυνομικοί μιλούν ... περισσότερα »

ΕΕ: 134 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για έργα φυσικού αερίου

Εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή κρατική ενίσχυση 134 εκατομμυρίων ευρώ για έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή βοήθειας σε τέσσερα έργα για τη βελτίωση και επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα συνάδει με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.... Την έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φυσικού αερίου, στη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ελλάδα και, εμμέσω... περισσότερα »

Ζητείται επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση 32 βουλευτών ΝΔ προς τον Π. Καψή, για τη Δημόσια Τηλεόραση και τη στάση της κυβέρνησης. Τι ζητούν μέσα από επίσημο κείμενό τους.... Ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή σχετικά με τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε, όπως σημειώνουν, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ. Πρώτος υπογράφει την ερώτηση ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάν... περισσότερα »

Υπέκλεψαν τηλεφώνημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Διαμαντόπουλου για Σκουριές

Τηλεφώνημα προς τον βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο από ύποπτο "για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" στην υπόθεση της επιδρομής στιυς Σκουριές Χαλκιδικής, καταγράφηκε από την ΕΥΠ, ανοίγοντας θέμα για το αν παρακολουθείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, και κατά πόσον οι ενέργειες αυτές είναι σύννομες... Το συγκεκριμένο τηλεφώνημα περιέχεται στην δεύτερη δικογραφία η οποία συντάχθηκε για την διερεύνηση και άλλων υποθέσεων που σχετίζονται με τα επεισόδια στη Βορειοανατολική Χαλκιδική πλην της επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στην υπόθεση κατηγ... περισσότερα »

Οι σαλιάρηδες του ναζισμού σε ρόλο "αντιφασιστών"

Ο Σαμαράς, κατά την ομιλία του (11/10/2013) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, είπε: *«Φάνηκε, δηλαδή, ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση»!* Πρόκειται για συγκλονιστική ομολογία. Ώστε λοιπόν, όλο αυτόν τον καιρό δεν είναι ότι «δεν ήξεραν». Το κράτος και η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια δεν είναι ότι «είχαν άγνοια» για τον εγκληματικό χαρακτήρα των χιτλε... περισσότερα »

Υπέρ πάντων ο αγών για τον κρατικό ψηφοφόρο-υπάλληλο

Το Ταμείο έχει λάβει χρηματοδότηση από το υπ. Οικονομικών ύψους 1,149 δις ευρώ για να καταβάλει έως το τέλος του 2013 τα εφάπαξ «τα οποία χρωστά», ενώ έχει διαθέσει, για τον ίδιο σκοπό, και τρέχουσες εισφορές ύψους 145 εκατ ευρώ. 8.000 έως 10.000 περισσότερα εφάπαξ θα καταβάλλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων... μέχρι το τέλος του 2013, χωρίς δηλ. το νέο "κούρεμα" που αναμένεται να γίνει από 1/1/2014 σε εφαρμογή της ρήτρας του "μηδενικού ελλείμματος", σε δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη, με συνταξιοδοτική πράξη του ΓΛΚ, το 2012. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίε... περισσότερα »

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Πάγκαλου αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ

[image: parembash-toy-eisaggelea-gia-tis-kataggelies-pagkaloy-anamenoyn-ston-syriza]Την παρέμβαση της δικαιοσύνης και των εισαγγελικών αρχών αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος. Όπως είναι γνωστό ο Θεόδωρος Πάγκαλος... μιλώντας χθες στο Βήμα fm είπε ότι μέσα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στελέχη του της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκαψαν την Marfin ενώ το μπλοκ παρότρυνε «κάψτε τους». Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου οι καταγγελίες του κ. Πάγκαλου- ο οποίος τότε ήταν και υπουργός της... περισσότερα »

Φούλαρέ το!

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θα καλύψει το κόστος για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προφανώς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Motor Oil που ακυρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο αλλά και για την δωρεάν παραχώρηση της ψηφιακής άδειας για το Star και το Mega... Στους Ιταλούς μπορεί να πεις «ΟΧΙ», στον Βαρδινογιάννη αποκλείεται. Υποθέτω πως τα καύσιμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τα καλύψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Είχε κι αυτός τα «τυχερά» του την χρονιά που πέρασε. Ο κ. Βαρδινογιάννης σκοπεύει να καλύψει ... περισσότερα »

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Χαμογελάστε Φίλοι μου....

Χαμογελάστε Φίλοι μου....
Να σκάσουν οι εχθροί μας.
Που δεν καταλαβαίνουν,
Πως ότι και να πάρουν..... από μας
Η διάθεση μας για ζωή,
Θα είναι κατάκτησή μας.

Lächeln für meine Freunde ....
So fahren unsere Feinde.
Nicht zu verstehen;
Wie das zu bekommen ..... von uns
Die Verfügbarkeit unseres Lebens,
Es ist unser Sieg.

Smile for my friends ....
To shut our enemies.
Not understand;
How to get that ..... of us
The availability of our lives,
It is our conquest.

Souriez pour mes amis ....
Pour arrêter nos ennemis.
Comprennent pas;
Comment obtenir ce ..... d'entre nous
La disponibilité de nos vies,
Il est de notre conquête.

Sorriso per i miei amici ....
A chiudere i nostri nemici.
Non capire;
Come ottenere che ..... di noi
La disponibilità della nostra vita,
È la nostra conquista.

Sonrisa para mis amigos ....
Para cerrar los enemigos.
No entiendo;
Cómo conseguir que ..... de nosotros
La disponibilidad de nuestras vidas,
Es nuestra conquista.

Улыбка для моих друзей ....
Для завершения работы наших врагов.
Не понимаю;
Как получить, что ..... из нас
Наличие в нашей жизни,
Мы завоевания.

Οι τρεις γυναίκες και η Ευτυχία ...


  Οι τρεις γυναίκες και η Ευτυχία...
Ταξίδευαν τρεις γυναίκες και, ξαφνικά, βλέπουν μες στο δρόμο ένα μεγάλο λάκκο και ανακαλύπτουν πως μέσα βρίσκεται παγιδευμένη η Ευτυχία.
Τότε η πρώτη γυναίκα λέει:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη.

Αμέσως, μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή κι ευτυχισμένη έφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα ζήτησε:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις πλούσια.

Αμέσως, εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το αρπάζει κι ευτυχισμένη φεύγει.

Μόνο η τρίτη γυναίκα δεν έλεγε τίποτα και τότε η Ευτυχία της είπε μεσ' από τον λάκκο:
- Πες μου κι εσύ τι θέλεις να σου δώσω;

Και τότε η γυναίκα έσκυψε, άπλωσε το χέρι της και είπε:
-"Δώσε μου το χέρι σου" κι έβγαλε την Ευτυχία από το λάκκο.

Μετά συνέχισε το δρόμο της..... Η Ευτυχία χαμογέλασε και την ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ....!!!

Live your dream and share your passion! This is your life. Live, Laugh, Love. :)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ


Μεταφορτώθηκε από το χρήστη την 28 Ιαν 2012
This is your life. do what you love. and do it often.
If you don't like something, change it. Life is simple.
Open your mind, arms and heart to new things and people.
Some opportunities only come once, seize them. Travel often.
Getting lost will help you find yourself.
All emotions are beautiful.
When you eat, appreciate every last bite.
Ask the next person you see, what their passion is.
Share your inspiring dream with them.
Life is about the people you meet, and the things you create with them. So go out and start creating. Life is short!
Live your dream, and share your passion.

**NOTE**All credits goes to the right owners.I do not own the copyright to this video. I did not make or produce this. For entertainment purposes only.**NOTE**

http://holstee.com/manifesto

The Holstee Manifesto is a call to action to live a life full of intention, creativity, passion, and community.

The LifeCycle Film came about as a desire to bring the energy and passion behind the Manifesto to life through something we love--biking. As we seek to live mindful lifestyles that leave a positive impact on the people and world around us, biking has become a passion that is much more than a transportation alternative. It is a way of fully experiencing the city we love and all of its details.

This Film is a celebration. It is a celebration of gatherings, of diversity, of life, and of the beauty of shared experience. We hope you enjoy.

Holstee Manifesto written by Dave, Mike and Fabian
Music "Almost Everything" by Wakey!Wakey!
Director / Producer / Editor Cooper Miller
Cinematographer Anna Farrell
Producer Juliette Richey
Production Coordinator Whitney Matthews
Production Assistants Shawn Maguire & Wendi Miller
Book Cover Design Ray Shappell

Film direction, production and editing
demonstro.us
Music
Almost Everything by Wakey! Wakey!

Η Κυρία Ελένη Ανθοπούλου, δεν είναι πια μαζί μας.

Είναι στο αιώνιο 'είναι' του παντός από όπου λείπει ο πόνος.
Είναι, όπου είναι η ώρα και η στιγμή, που ο Κύριος ορίζει.
Είναι στο αγέρι του Θεού, που όλα τα δροσίζει.
Είναι στο ΦΩΣ της ξεγνοιασιάς, το ανέσπερο και Θείο.

<ΙόΦ 2012>

Από: http://www.aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=3799

Ελένη Ανθοπούλου Κουτσίδου

09/08/2012

Άρθρο του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου

 
 Πίστευα και πιστεύω πως κυκλοφορούν πολλά λογοτεχνικά «σκουπίδια» πάμπολλων εκδοτικών οίκων. Βλέπετε πως βάζω σε εισαγωγικά το ουσιαστικό σκουπίδια κι όχι το επίθετο λογοτεχνικά… Λογοτεχνία είναι όλα αυτά τα ασύνταχτα αναγνώσματα… απλώς κατ’ εμέ είναι κάκιστη λογοτεχνία! Προσπαθούσα λοιπόν πριν από μερικούς μήνες να πείσω τον εαυτό μου πως δε πρέπει να ασχολείται κανείς με τέτοιου είδους αναγνώσματα. Δεν υπάρχει λόγος να τα σχολιάζεις και να δίνεις υπόσταση σε κάτι που δεν ταιριάζει στη δική σου αισθητική. Κι έλεγα… 
«Δες την Ανθοπούλου που ενώ έγραψε ένα από τα καλύτερα βιβλία της περσινής χρονιάς – για μένα το καλύτερο που διάβασα – , ένα βιβλίο που δεν το προβάλλουν τόσο… όσο θα έπρεπε… Η Ανθοπούλου βλέπει και δε μιλά!» Κι όταν η Ανθοπούλου μίλησε σε κάποια φάση κι είπε την αλήθεια έγινα έξαλλος – γιατί γκρεμιζόταν ίσως η δική μου πρόσκαιρη ισορροπία – και της είπα σε έντονο ύφος πως δεν έχει κανένα λόγο μια συγγραφέας της δικής της αξίας να σχολιάζει τα κακά βιβλία… 
Μάλλον έκανα λάθος Ελένη! Ζητώ συγνώμη... Οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να ομιλούν!
 

1. Ξεκινάμε με τον απολογισμό των προηγούμενων ετών! Απολογισμός για την οικογένεια, για τις φιλίες, για την Ελένη… για τα πάντα. Είμαι σίγουρος πως εσείς είστε ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού σας!

Απολογισμούς κάνω συχνά, ημερήσιους πολλές φορές, ακόμη και ωριαίους. Η χρονιά που διανύουμε ήταν πολύ δύσκολη για μένα, κυρίως εξαιτίας μιας σοβαρής ασθένειας που όμως έδωσε μια παράδοξη βαρύτητα στην μέχρι τώρα ζωή μου. Τελικά το πιο ανθεκτικό στον χρόνο και στις αντιξοότητες είναι η αγάπη και η οικογένεια πιστεύω πως είναι το κατεξοχήν εκκολαπτήριό της, αρκεί να μην μας περιχαρακώνει και να μας αφήνει να αγκαλιάζουμε κι άλλους ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους θα έλεγα. 

2. Αισθανθήκατε ποτέ κατά το παρελθόν εχθρός του εαυτού σας!

Αισθάνθηκα πολλές φορές εχθρός του εαυτού μου. Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν πως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βλάψουμε την καθαυτό ουσία του εαυτού μας. Υπάρχουν δυο τρόποι νομίζω να είναι κανείς εχθρός του εαυτού του, ο υγιής και ο νοσηρός. Στην πρώτη περίπτωση απλώς δεν χαρίζεσαι στον εαυτό σου στην δεύτερη γίνεσαι αυτοκαταστροφικός. Θεωρώ ότι αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δεν μπορείς ν' αγαπήσεις κανέναν." Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν", που σημαίνει πως εμείς ήμαστε το μέτρο.

3. Εσείς μπορείτε να το δηλώνετε χωρίς καμία συστολή. Είστε συγγραφέας! Αυτά που γράφετε είναι λογοτεχνία ολκής! Ποια είναι άραγε τα χαρακτηριστικά της καλής λογοτεχνίας; Πως θα ξεχωρίσω από τα ράφια του βιβλιοπωλείου ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο;

Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε " Αν θέλεις να γράψεις πρέπει να πονέσεις, να πονέσεις, να πονέσεις" Το χαρακτηριστικό της καλής λογοτεχνίας είναι το βίωμα. 'Ο,τι γράφεις πρέπει να είναι αληθινό άσχετα αν τα γεγονότα είναι επινοημένα. Το τέλειο λογοτεχνικό έργο απαιτεί τρεις προϋποθέσεις: Την εμπειρία, την τεχνική και τον κόπο. Τον κόπο τον διαπιστώνεις με την ανάγνωση μερικών σελίδων -αυτή είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιώ για να διαλέξω ένα βιβλίο, μαζί με την γνώμη ανθρώπων των οποίων το κριτήριο εμπιστεύομαι. Ο Φλομπέρ έλεγε ότι δεν πρέπει να εμφανίζεται η ίδια λέξη δυο φορές σε μια σελίδα. Ενέχεται μια υπερβολή σ' αυτό αλλά και μια αλήθεια. Το Ουρανός Στο Αίμα το έγραψα σε 6 μήνες και το διόρθωνα 2 χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να τελειοποιηθεί ένα βιβλίο είναι η απόσταση. Όταν κάποιος εκδίδει κάθε χρόνο από ένα βιβλίο κάτι δεν πάει καλά, η συγγραφή δεν είναι βιοτεχνία. 

4. Αν η Ελένη ζούσε στην Αθήνα θα είχε μια διαφορετική πορεία στο χώρο της λογοτεχνίας;

Στην Ελλάδα υπάρχει μια ισχυρή κεντρομόλος δύναμη που συγκεντρώνει τα πάντα στην πρωτεύουσα. Οπωσδήποτε αν ζούσα στην Αθήνα θα είχα διαφορετικές ευκαιρίες, υπάρχει όμως μια φοβερή παγίδα σ' αυτό: Η βιασύνη, η άγουρη "επιτυχία" που ρημάζει και το πιο μεγάλο ταλέντο. 

5. Περικοπές, μειώσεις… Μια εποχή – η εποχή μας - που οι πάντες μιλούν για τα χρήματα. Ποια η σχέση σας με τα χρήματα;

Σιχαίνομαι όλη αυτήν την, ανερμήνευτη εν πολλοίς, οικονομική κρίση που αναγκάζει έναν ολόκληρο λαό να περιστρέφεται γύρω απ' το χρήμα. Το κακό είναι ότι και στην περίοδο της ευμάρειας το ίδιο γινόταν. Νομίζω πως το χρήμα το φοβάμαι. Και στην υπερβολή και στην έλλειψή του. Άλλη μια περίπτωση που χρειάζεται κανείς να βρει το μέτρο.

6. Ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες. Αφού ακούσω τη γνώμη σας για τα παραπάνω μέσα πληροφόρησης, θα ήθελα να διερευνήσετε τις σημερινές αποστάσεις του ιδιωτικού τομέα ενημέρωσης από το δημόσιο.

Στο σπίτι μας δεν έχουμε τηλεόραση. Κυριολεκτικά την απεχθάνομαι. Εφημερίδες παίρνω αρκετές αλλά δεν θα έλεγα ότι τις έχω σε υπόληψη. Ραδιόφωνο ακούω μόνο συγκεκριμένους σταθμούς, πολλές φορές μπορεί να γίνει το ίδιο κακό με την τηλεόραση. Νομίζω πως τα ιδιωτικά κανάλια ήταν η αρχή του μεγάλου κακού αλλά όπως έχουν τα πράγματα δημόσια και ιδιωτικά εμφορούνται από τα ίδια συμφέροντα. Βιβλία, βιβλία, βιβλία. Όσο ακόμη υπάρχουν θα συνιστούσα όλοι να ενημερωνόμαστε απ' αυτά, τηρώντας την αρχή της διαφορετικότητας των πηγών που είναι η βάση του πλουραλισμού. 

7. Μεγαλώσατε σίγουρα με την ίδια αγάπη όλα τα παιδιά σας. Μεγαλώσατε όμως με τον ίδιο τρόπο τους γιούς και τις κόρες σας; 

Έχω 3 αγόρια και 3 κορίτσια κι αυτό βοήθησε νομίζω να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες. Τα μεγάλωσα και ίδια και διαφορετικά. Ίσες ευκαιρίες για όλους αλλά επισημαίνοντας ότι ισότητα δεν σημαίνει πολτός. Προσπάθησα να δείξω και στα αγόρια και στα κορίτσια ότι η υποχώρηση και η σιωπή δεν είναι απαραίτητα αδυναμία, κάποιες φορές αυτά προαπαιτούν μεγάλο σθένος. Πάντως αγόρια και κορίτσια μπορούν να είναι αυτόνομα γιατί ξέρουν όλες τις δουλειές του σπιτιού. Τα δυο μεγάλα αγόρια μου είναι εξαιρετικοί μάγειρες.

8. Η Ελένη Ανθοπούλου είναι φεμινίστρια; 

Κάποτε, στα νεανικά μου χρόνια έλεγα: Όποια δεν είναι φεμινίστρια πρέπει να την κρεμάμε σε μια κεντρική πλατεία προς παραδειγματισμό. Σήμερα ντρέπομαι γι αυτό. Με την ευρύτερη έννοια εξακολουθώ να είμαι φεμινίστρια αλλά θεωρώ πως έγιναν πολλές ακρότητες με θύματα τους άντρες, τις γυναίκες και κυρίως τα παιδιά. Η γυναίκα πρέπει να αγαπήσει τις ιδιαιτερότητες της κι όχι να κοντράρεται με την φύση της.

9. Πιστεύετε πως στη χώρα μας παράγεται γυναικεία λογοτεχνία, δηλαδή μια λογοτεχνία που γράφεται με τη λογική πως θα διαβαστεί από γυναίκες, άρα μια λογοτεχνία που θα τρέξει να χαϊδέψει τ’ αυτιά των γυναικών;

Μπορεί ένα βιβλίο να απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο κοινό και να μην είναι κακό, ωστόσο ανάμεσα σε τέτοια βιβλία εμφανίστηκε ό,τι χειρότερο στο χώρο των γραμμάτων τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει γίνει τεράστια ζημιά μ' αυτό το "χάιδεμα στ' αυτιά" γιατί απέκοψε την Ελληνίδα από την πραγματικότητα αφενός και αφετέρου άμβλυνε το αισθητικό της κριτήριο. Κυκλοφορούν κακογραμμένα βιβλία που βρίθουν από λάθη και θα έπρεπε να κάνουν τους εκδότες να ντρέπονται κι όχι να μοστράρουν στα εξώφυλλα τους εξωφρενικούς αριθμούς των-υποτιθέμενων- πωλήσεων.

10. Ποια διεργασία έχετε ακολουθήσει πριν να πάρετε τον υπολογιστή στα χέρια σας κι αρχίσετε το γράψιμο μιας ιστορίας; 

Υπάρχει η σύλληψη, η κυοφορία, η γέννα και ο απογαλακτισμός ενός βιβλίου. Στον υπολογιστή με βάζει να κάτσω η σύλληψη της πρώτης φράσης. Αυτό είναι η έμπνευση, τα υπόλοιπα είναι σκληρή δουλειά της έμπνευσης. Ας φανταστούμε την έμπνευση σαν ένα κομμάτι μάρμαρο. Εκλεκτό; Μέτριο; Φτηνό; Πάντως ό,τι κι αν είναι η πρώτη ύλη χρειάζεται σμίλευμα για να πάρει μορφή. Εκλεκτή; Μέτρια; Φτηνή; Εξαρτάται απ' την πρώτη ύλη αλλά κυρίως από την μαστοριά του δουλευτή. 

11. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν υποχωρήσεις. Εκπτώσεις… αν έτσι το θέλετε! Θέλω ν’ ακούσω μερικές από τις δικές σας εκπτώσεις.

Όλοι κάνουμε εκπτώσεις, οι δικές μου σχετίζονται κυρίως με τους ανθρώπους που αγαπώ. Προσπαθώ να το βλέπω σαν διαλλακτικότητα αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Εκπτώσεις, ευτυχώς ελάχιστες, έχω κάνει και στο γράψιμο, να το ελαφρύνω κάπως, να κόψω το βάθος γιατί οι άνθρωποι σήμερα ζαλιζόμαστε εύκολα...

12. Ποια είναι τα πράγματα που δε θα μπορούσατε να ανεχθείτε καθόλου; 

Όσο μεγαλώνω τόσο και περισσότερα πράγματα ανέχομαι. Θεωρώ ότι τα όποια ελαττώματα επιβαρύνουν κυρίως τον φορέα και δευτερευόντως τον αποδέκτη. Η πιο ουσιαστική ελεημοσύνη είναι να κάνεις τα στραβά μάτια στα κουσούρια των άλλων. Αυτό είναι και η αποτελεσματικότερη διδαχή. Ωστόσο έχω μια δυσκολία να ανέχομαι την έπαρση, είναι η βαρύτερη πνευματική ασθένεια. 

13. Θα ήθελα να μου περιγράψετε τη σχέση σας με το μέτρο και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να θυμηθείτε μια δυο «μαξιμαλιστικές ατασθαλίες». Υπάρχουν; 

Νομίζω ότι στο παρελθόν μεγαλοποιούσα πολλά, τα πάντα. Τώρα προσπαθώ να διατηρώ μετριοπαθή στάση και επιδιώκω το μέγιστο σε πιο απλά πράγματα. Η λογοτεχνία, τα βιβλία γενικά παραμένουν η αχίλλειος πτέρνα μου. Κάποια φορά διάβαζα συγχρόνως 5 βιβλία. 

14. Θέλω τη ματιά της συγγραφέως για τη σημερινή πολιτική κατάσταση.

Η σημερινή πολιτική κατάσταση έχει ένα καλό. Επέφερε μια κρίση που έθιξε σχεδόν τους πάντες, πράγμα που σημαίνει ότι προνομιούχες ομάδες είχαν την ευκαιρία να έρθουν στην θέση των αναξιοπαθούντων. Πιστεύω ότι δυστυχώς ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει και ο πιο ικανός πολιτικός σήμερα γιατί το υπόβαθρο που δημιούργησαν οι ατασθαλίες του παρελθόντος είναι σαθρό και τίποτα δεν θεμελιώνεται πάνω του.

15. Τι θα λέγατε στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το αύριο! Κι όταν λέω αύριο εννοώ την επιβίωση τους…

Στους σημερινούς νέους θα έλεγα ότι την ιστορία την δημιουργούν οι αστάθμητοι παράγοντες. Θα τους έλεγα να είναι ρεαλιστές αλλά και πάντα έτοιμοι για το θαύμα. Ένα θαύμα δεν είναι και η ζωή; 


Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

Πληροφορίες άρθρου:

167 προβολές

Αρέσει σε 2 άτομα


National Geographic Rio Antirio Bridge in Greece

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΩΡΙΜΩΝ

Mario de Andrade (1893 - 1945)


Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής  απ'ό,τι έχω ζήσει μέχρι τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. 
Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
Δεν θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωϊσμοί.
Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
Μισώ, να είμαι μάρτυρας τών ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι, μετά βίας, συζητούν για το περιεχόμενο και περισσότερο για την... επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους ή τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία,  η ψυχή μου βιάζεται...  Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα....
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
Που να μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια την ειλικρίνεια και το ουσιώδες γιατί αυτό είναι που αξίζει στη ζωή.
Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά τών ανθρώπων...  Άνθρωποι, τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής, τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

Από τον Mario de Andrade, ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία.

Αναρωτιέστε γιατί κάθε τόσο χρεοκοπεί ένα κράτος, κάποιες επιχειρήσεις ή χιλιάδες ιδιώτες;


Published on May 30, 2012
Αν αναρωτιέστε γιατί κάθε τόσο χρεοκοπεί ένα κράτος, κάποιες επιχειρήσεις ή χιλιάδες ιδιώτες, και δεν μπορείτε να πιστέψετε πως φταίει μόνο η ανικανότητα των ανθρώπων, η τεμπελιά και η ατιμία τους, τότε δείτε αυτό το σύγχρονο γερμανικό παραμύθι.
Αν μη τι άλλο θα σας δώσει να καταλάβετε την βασική αρχή λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος έτσι όπως έχει στηθεί ως χρηματοπιστωτικό από κάποιους στο παρελθόν. Θα δείτε πόσο ύπουλα ο τόκος ευθύνεται για την μιζέρια όλου του κόσμου.
Το βίντεο είναι σύντομο και περιεκτικό για να μην κρατήσει ώρες, για αυτό πράγματα παρουσιάζονται απλουστευμένα, αλλά και κατανοητά.
http://www.youtube.com/watch?v=8F4IGwuKdUQ
Αβάσιμες συνομωσιολογίες προάγουν τον φασισμό. Ψάξτε την αλήθεια και διασταυρώστε τις πληροφορίες!

Μετά το ναυάγιο ενός κρουαζιερόπλοιου, σε ένα ακατοίκητο τροπικό νησί.

Μετά το ναυάγιο ενός κρουαζιερόπλοιου, σε ένα ακατοίκητο τροπικό νησί, βρέθηκαν οι εξής ναυαγοί:
2 Ιταλοί & 1 Ιταλίδα,
2 Γερμανοί & 1 Γερμανίδα,
2 Άγγλοι & 1 Αγγλίδα,
2 Αλβανοί & 1 Αλβανίδα,
2 Σουηδοί & 1 Σουηδέζα,
2 Ρώσοι & 1 Ρωσίδα,
2 Έλληνες & 1 Ελληνίδα,
2 Αμερικανοί & 1 Αμερικανίδα.

Ένα χρόνο μετά... ακόμα στο νησί!!!
Ο ένας Ιταλός, καθάρισε τον άλλον για την Ιταλίδα.
Οι δύο Γερμανοί, έφτιαξαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούν αυστηρώς για να εναλλάσσονται με την Γερμανίδα.
Οι δύο Άγγλοι, περιμένουν κάποιον να τους συστήσει στην Αγγλίδα και έως τότε βολεύονται μεταξύ τους.
Οι δύο Αλβανοί, έριξαν μια ματιά στον ωκεανό, έφτιαξαν μια σχεδία, παράτησαν την Αλβανίδα και εξαφανίσθηκαν.
Οι δύο Σουηδοί, μελετούν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, αφού η Σουηδέζα γκρινιάζει ασταμάτητα για τις αναλογίες του κορμιού της και για την αληθινή φύση του φεμινισμού.
Η Ρωσίδα, αμέσως μετά το ναυάγιο παντρεύτηκε τον ένα Ρώσο. Μετά από λίγο τον παράτησε. Μετά παντρεύτηκε τον επόμενο, τον οποίο επίσης σούταρε.


Οι δύο Έλληνες κοιμούνται:
Δευτέρα με την Αγγλίδα,
Τρίτη  με την Σουηδέζα,
Τετάρτη με την Αλβανίδα,
Πέμπτη με την Αμερικάνα,
Παρασκευή με την Ρωσίδα.
Σαββατοκύριακο πηγαίνουν για ψάρεμα, ενώ η Ελληνίδα ασχολείται με την καθαριότητα...


Στο μεταξύ οι Αμερικανοί, ακόμα σκέφτονται τα αίτια του ναυαγίου.