Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Να ‘τοι…πετιούνται!

Να ‘τοι…πετιούνται!

**Του *Θανάση Νικολαΐδη* * * ΠΟΙΟΙ άλλοι σκάνε μύτη απ’ τις κρύπτες, με την κατάργηση των μνημονίων; Απ’ το πρώτο βράδυ των πανηγυρισμών (με τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό) ξεπροβάλλουν, με το σχέδιο στο χέρι, επαγγελματίες άλωσης του Κράτους και ανάλωσης του δημοσίου χρήματος. Πριν ακουμπήσουν στο τραπέζι το δανεικό μας χρήμα οι δανειστές, έχουν εκπονηθεί τα σχέδια (των…λαμογιών), τρέχουν τα σάλια τους και κινούνται οι κάτω σιαγόνες. ΕΠΑΝΙΔΡΥΟΝΤΑΙ καταργημένοι φορείς (π.χ. αποξήρανσης της λ. Κωπαΐδας), με τα συμβούλια, τους....... προέδρους και τα μέλη, με υπερωρίες και εκτός έδρας.... περισσότερα »

Είναι κεντροαριστεροί και δεν έχει σημα

**Σημειώνει ο *Δημήτρης Γιαννακόπουλος* Είναι σαν να λειτούργησε ξανά το ξυπνητήρι της λεγόμενης κεντροαριστεράς στην χώρα μας και να κουδούνισε για την αφύπνισή τους. Πράγματι, μοιάζει να ξυπνούν για να διαπιστώσουν πως όχι μόνον βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι με την λεγόμενη κεντροδεξιά, αλλά πως είναι τόσο σφιχταγκαλιασμένοι πλέον μαζί της που απαιτείται μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για να… διαχωριστούν! Και έτσι αρχίζουν οι σπασμωδικές κινήσεις για «ξεκόλλημα» των δύο στην αρχή συγκοινωνούντων δοχείων και κατόπιν .......... κολλητών παραγόντων της ύστερης μεταπολίτευσης στην Ελλάδα... περισσότερα »

Κεντροαριστερά: Χρειάζεται εκτός από διακηρύξεις και τολμη

***Του Πέτρου Τρουπιώτη* * * Διάβασα, με αρκετή προσοχή είναι η αλήθεια, το κείμενο των 58 με το οποίο καλούν σε ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Θέλω κατ αρχήν να πω ως γενικό σχόλιο ότι δεν εντυπωσιάστηκα . Και δεν εντυπωσιάστηκα από το κείμενο των «προσωπικοτήτων» , όπως τραφούν οι εφημερίδες, γιατί δεν περιείχε κάτι καινούργιο, κάτι που να δείχνει το αύριο, κάτι που να μπορεί να πει κάνεις ότι υπάρχουν πρόσωπα που.......αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει στην κοινωνία. Παράλληλα δεν εντυπωσιάστηκα, γιατί περίμενα ένα κείμενο χωρίς βερμπαλισμούς, χωρίς φράσεις κλισέ, χωρίς δι... περισσότερα »

Στα παλιά λεωφορεία...

* Γράφει ο Σχολιαστής* Παλιά τα λεωφορεία είχαν δυο πόρτες. Από την πίσω έμπαινες, για να πληρώσεις τον εισπράκτορα και από την εμπρός έβγαινες. Όσοι έμπαιναν από την αφετηρία εξασφάλιζαν μια θέση καθημένου. Από τις στάσεις επιβιβαζόντουσαν οι όρθιοι. Όσοι έμπαιναν πρώτοι έπιαναν το χώρο από την μέση μέχρι την έξοδο και απολάμβαναν την ......άνεση και την ευάερη μετακίνηση. Από την μέση και πίσω στριμωχνόντουσαν οι επιβάτες και πιεζοντουσαν να χωρέσουν όλο και περισσότεροι για να εξυπηρετηθούν. Όταν το πράγμα έφτανε στο μη περαιτέρω, ως από μηχανής θεός, ο εισπράκτορας έβαζε μια φωνή... περισσότερα »

τροϊκόθερμο (όπως, αερόθερμο)

*με εγχώρια πυρηνικά καύσιμα, ήτοι ελαιοπυρήνα για μαγκάλια*

Φαίνονται μ@λ@κες στη Βουλή; (Video)

Απ’ ότι φαίνεται αυτό πιστεύει ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ακούστηκε να λέει «...λοιπόν τώρα ναι! Φαινόμαστε μαλάκες να πούμε». Ο κ. Τζαμτζής είχε............ επιφορτιστεί με τη διαδικασία της διεξαγωγής της ψηφοφορίας και στο βίντεο κάθεται δίπλα από την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο ύψος του Προεδρείου της Βουλής. Τα σχόλια δικά σας...

Το πρώτο άρθρο Μιχαλολιάκου μέσα από τη φυλακή

Με τίτλο «δε μας φοβίζει ούτε η λάσπη ούτε τα σίδερά τους» και με μια φράση του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος στέλνει μήνυμα, μέσω άρθρου, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το άρθρο του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής «ανέβηκε» το μεσημέρι της Τετάρτης στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ξεκινάει με τη φράση του Σολζενίτσιν: «Έχετε στην εξουσία σας τους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που θα τους πάρετε τα πάντα. Όμως από την.... στιγμή που θα τους αφήσετε χωρίς τίποτε, τότε δεν έχετε τίποτε. Είναι ελεύθεροι». Ο αρχηγός τη... περισσότερα »

Η αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη ''φουκαριάρα μαμά'' Στουρνάρα

*Αφίσα για... συμπαράσταση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τύπωσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ με... τίτλο "για τη Μανούλα και την Πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα ρε Γαμώτο...!".* Χαριτολογώντας με βάση γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν, τη φράση που είπε η Βούλα Πατουλίδου όταν κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και καυτηριάζοντας την αποστροφή του υπουργού Οικονομικών για τη.... σύνταξη της μητέρας και της πεθεράς του, η ΠΟΕ ΟΤΑ κυκλοφόρησε μια ασυνήθιστη αφίσα. *Γράφει επάνω η αφίσα: Για τη μανούλα και την πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα ρε γαμώτο!».Η αφίσα κυκλοφορεί ήδη ευρέως στο διαδίκτυο κ... περισσότερα »

Αβραμόπουλος: «Προσφορά» και όχι «χορηγία» τα καύσιμα στη παρέλαση

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το «βάπτισμα» της προσφοράς καυσίμων στη στρατιωτική παρέλαση ως «χορηγία». Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται για χορηγία, αλλά για προσφορά, ενώ τόνισε: «Μακάρι να υπήρχαν και να υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες να κάνουν παρόμοιες προσφορές, όχι μόνο για τις ..... Ειδικές Δυνάμεις, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έχει η Ελλάδα». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως η απόφαση να πραγματοποιηθεί η παρέλαση με στρατιωτικά οχήματα ήταν δική του απόφαση και ευθύνη και δεν θα λογοδοτήσει σε κανένα... περισσότερα »

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για την παραγραφή ή μη των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα συγγενικών του προσώπων. Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, με έγγραφο του προς το ........... Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επίλυσει το καυτό θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου) το επίμαχο Συμβούλιο του Ανωτάτου Διακστηρίου. Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης ... περισσότερα »

Τι λένε οι μάρτρυρες για τα "όπλα" της Χρυσής Ατγής

Σε σύγχυση βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές για τους χώρους εκπαίδευσης και το κρυμμένο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής περίπου έναν μήνα μετά τη δολοφονία του *Παύλου Φύσσα.* Από τις πληροφορίες και κυρίως τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν έχουν προκύψει καταλυτικά στοιχεία για τον εντοπισμό του οπλοστασίου του ακροδεξιού μορφώματος. Αξιωματούχοι μιλούν για *«ασαφείς ή αντικρουόμενες............* * αναφορές που δεν υποβοηθούν στην ανεύρεση των όπλων της οργάνωσης ούτε αποσαφηνίζουν σε ποιο σημείο ακριβώς γινόταν η εκπαίδευση με τα όπλα».* Οι αστυνομικοί μιλούν ... περισσότερα »

ΕΕ: 134 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για έργα φυσικού αερίου

Εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή κρατική ενίσχυση 134 εκατομμυρίων ευρώ για έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή βοήθειας σε τέσσερα έργα για τη βελτίωση και επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα συνάδει με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.... Την έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φυσικού αερίου, στη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ελλάδα και, εμμέσω... περισσότερα »

Ζητείται επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση 32 βουλευτών ΝΔ προς τον Π. Καψή, για τη Δημόσια Τηλεόραση και τη στάση της κυβέρνησης. Τι ζητούν μέσα από επίσημο κείμενό τους.... Ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή σχετικά με τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε, όπως σημειώνουν, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ. Πρώτος υπογράφει την ερώτηση ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάν... περισσότερα »

Υπέκλεψαν τηλεφώνημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Διαμαντόπουλου για Σκουριές

Τηλεφώνημα προς τον βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο από ύποπτο "για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" στην υπόθεση της επιδρομής στιυς Σκουριές Χαλκιδικής, καταγράφηκε από την ΕΥΠ, ανοίγοντας θέμα για το αν παρακολουθείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, και κατά πόσον οι ενέργειες αυτές είναι σύννομες... Το συγκεκριμένο τηλεφώνημα περιέχεται στην δεύτερη δικογραφία η οποία συντάχθηκε για την διερεύνηση και άλλων υποθέσεων που σχετίζονται με τα επεισόδια στη Βορειοανατολική Χαλκιδική πλην της επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στην υπόθεση κατηγ... περισσότερα »

Οι σαλιάρηδες του ναζισμού σε ρόλο "αντιφασιστών"

Ο Σαμαράς, κατά την ομιλία του (11/10/2013) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, είπε: *«Φάνηκε, δηλαδή, ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση»!* Πρόκειται για συγκλονιστική ομολογία. Ώστε λοιπόν, όλο αυτόν τον καιρό δεν είναι ότι «δεν ήξεραν». Το κράτος και η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια δεν είναι ότι «είχαν άγνοια» για τον εγκληματικό χαρακτήρα των χιτλε... περισσότερα »

Υπέρ πάντων ο αγών για τον κρατικό ψηφοφόρο-υπάλληλο

Το Ταμείο έχει λάβει χρηματοδότηση από το υπ. Οικονομικών ύψους 1,149 δις ευρώ για να καταβάλει έως το τέλος του 2013 τα εφάπαξ «τα οποία χρωστά», ενώ έχει διαθέσει, για τον ίδιο σκοπό, και τρέχουσες εισφορές ύψους 145 εκατ ευρώ. 8.000 έως 10.000 περισσότερα εφάπαξ θα καταβάλλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων... μέχρι το τέλος του 2013, χωρίς δηλ. το νέο "κούρεμα" που αναμένεται να γίνει από 1/1/2014 σε εφαρμογή της ρήτρας του "μηδενικού ελλείμματος", σε δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη, με συνταξιοδοτική πράξη του ΓΛΚ, το 2012. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίε... περισσότερα »

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Πάγκαλου αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ

[image: parembash-toy-eisaggelea-gia-tis-kataggelies-pagkaloy-anamenoyn-ston-syriza]Την παρέμβαση της δικαιοσύνης και των εισαγγελικών αρχών αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος. Όπως είναι γνωστό ο Θεόδωρος Πάγκαλος... μιλώντας χθες στο Βήμα fm είπε ότι μέσα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στελέχη του της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκαψαν την Marfin ενώ το μπλοκ παρότρυνε «κάψτε τους». Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου οι καταγγελίες του κ. Πάγκαλου- ο οποίος τότε ήταν και υπουργός της... περισσότερα »

Φούλαρέ το!

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θα καλύψει το κόστος για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προφανώς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Motor Oil που ακυρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο αλλά και για την δωρεάν παραχώρηση της ψηφιακής άδειας για το Star και το Mega... Στους Ιταλούς μπορεί να πεις «ΟΧΙ», στον Βαρδινογιάννη αποκλείεται. Υποθέτω πως τα καύσιμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τα καλύψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Είχε κι αυτός τα «τυχερά» του την χρονιά που πέρασε. Ο κ. Βαρδινογιάννης σκοπεύει να καλύψει ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου